ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Smrtne žrtve med prebivalstvom na območju Republike Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej [Elektronski vir]
    Tominšek Čehulić, Tadeja ...
    Imenski seznam je rezultat znanstveno zasnovane zgodovinopisno - žrtvoslovne raziskave, ki poteka na Inštitutu za novejšo zgodovino v Ljubljani od leta 1997 dalje. Zajema vse osebe, ki so v obdobju ... april 1941 - januar 1946 izgubile življenje v različnih okoliščinah med drugo svetovno vojno in neposredno po njej zaradi revolucionarnega nasilja ali posledic vojne. Geografsko se seznam omejuje na območje države Republike Slovenije in upošteva osebe, ki so imele med drugo svetovno vojno rezidenčno pravico na tem območju.Zanesljivo identifikacijo posamezne žrtve zagotavlja 25 kategorij podatkov, ki jih skuša raziskava ugotoviti pri vsaki osebi in tvorijo t.i. osebni list žrtve. Seznam je nastajal na osnovi sistematičnega pregledovanja literature, časopisov, arhivskega ter drugega dokumentarnega gradiva s ciljem ugotoviti celovito razsenost izgub človeških življenj. Raziskava je sedaj v sklepni fazi preverjanja zbranih podatkov po matičnih knjigah; ritem postopnega objavljanja podatkov na spletni strani bo sledil tempu njihovega preverjanja po matičnih knjigah.
    Type of material - electronic resource
    Publication and manufacture - Ljubljana : Inštitut za novejšo zgodovino, [1997-]
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 2155124

    Link(s):

    http://www.sistory.si/smrtne-zrtve.html

    Prost dostop le do dela dokumenta



No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...