ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Bibliometrična analiza raziskovalnih rezultatov znanstvenikov v Sloveniji
    Mali, Franc, 1955-
    Povzetek. Članek se ukvarja z rezultati bibliometrične analize publicistične aktivnosti znanstvenikov v Sloveniji. Bibliometrično raziskovanje je bilo opravljeno na temelju biblografskih podatkov in ... drugih rezultatov raziskovanjain razvoja slovenskih znanstvenikov, zbranih iz zaključnih poročilRR-projektov, ki so bili oddani na Ministrstvo za znanost in tehnologijo do konca januarja 1996. Bibliometrična analiza se je nanašala na 331 projektov temeljnega in uporabnega raziskovanja. V okviru analize publicistične aktivnosti projektnih skupin nas je zanimalo, kakšni so deleži različnih tipov publicističnih enot (znanstveni članki, knjige, referati itd.)znotraj posameznih ved: naravoslovja, tehnike, biotehnike, družbenih znanosti in humanistike. Analiza je potrdila hipotezo o različnih publicističnih "habitusih" znanstvenikov. Četudi gre bolj za neke vrste preliminarno študijo, ki nedvomno vsebuje tudi nekatere omejitve, jo lahko uvrščamo med tako imenovane ex-post evalvacije raziskovanja in razvoja.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Let. 33, št. 6, november - december 1996, str. 956-970)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 1996
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 242508

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Let. 33, št. 6, november - december 1996, str. 956-970)
loading ...
loading ...
loading ...