ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Politična ekonomija družinskega dela in novo očetovstvo
    Rener, Tanja
    Članek tematizira ekonomske dejavnosti sodobnih družin in ugotavlja, da se z modernizacijo in tehnološkim razvojem količina domačega dela ne zmanjšuje, prihaja le do premestitve težišč tega dela z ... dvigovanjem higienskih, psiholoških, pedagoških in drugih standardov. Družinskemu delu ljudje namenjamo v povprečju dvakrat več časa kot plačanemu delu ali študiju, kar vpliva na vsa druga družinska razmerja, vključno s starševskimi. Zato se postavlja vprašanje, ali je novo očetovstvo sploh mogoče. V socialnozgodovinski perspektivi se je dejavno, polno vključeno očetovanje pokazalo kot večkrat spodletel projekt. Podobno kot v preteklosti tudi danes novo očetovstvo najbolj ovirajo prakse liberalnega kapitalizma in patriarhalnih ideologij. Možnosti novega očetovstva so bistveno odvisne od uspešnosti prizadevanj za ohranitev in razvoj socialne države.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 44, št. 1/2, jan.-apr. 2007, str. 127-141)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2007
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 26124637

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 44, št. 1/2, jan.-apr. 2007, str. 127-141)
loading ...
loading ...
loading ...