ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Skrb med delom in družino : koncept usklajevanja dela in družinskih obveznosti v družinski politiki
    Švab, Alenka, 1970-
    Članek se ukvarja z analizo razmerja med delom in družino oz. natančneje, z enim od aspektov tega razmerja - s konceptom usklajevanja dela in družine (pravzaprav obveznost v eni in drugi sferi). ... Avtorica v analizi zavzema perspektivo etike skrbi, ki služi kot leča za analiziranje družinske politike, hkrati pa omogoča analizo konceptualizacije skrbi v konkretnih politikah. Članek je organiziran okoli dveh glavnih (med seboj povezanih) tez. Prva se nanaša na kritiko omenjenega koncepta usklajevanja dela in družine: v tem razmerju ne gre za usklajevanje, ampak podrejanje družinske/zasebne sfere sferi dela. To je opazno na primer v favoriziranju modela (materialno) neodvisnega zaposlenega posameznika, ki podpira tudi normativni okvir družinske politike. Druga teza pravi, da je ravno skrb skupni imenovalec obeh dimenzij razmerja delo - družina in od konceptualizacije skrbi v konkretni družinski politiki je odvisno, kako uspešno se bo realiziral koncept usklajevanja dela in družine. Obe tezi sta v članku utemeljeni skozi analizo temeljnega dokumenta družinske politike v Sloveniji - Resolucije o temeljih oblikovanja družinske politike.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 40, št. 6, nov./dec. 2003, str. 1112-1126)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2003
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 315501

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 40, št. 6, nov./dec. 2003, str. 1112-1126)
loading ...
loading ...
loading ...