ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
PDF
  • Eventizacija in komodifikac... (cover)
    Eventizacija in komodifikacija politike na Instagramu
    Crnović, Deja
    Politika 21. stoletja je zaradi mediatizacije, eventizacije in vdiranja tržne logike v politično polje vedno bolj personalizirana. V ospredju niso politike, temveč osebe, ki delujejo v političnem ... polju. Politiki in političarke so s svojim delovanjem blizu zvezdnikom in zvezdnicam, saj privid kompetence bolj kot v političnem delovanju črpajo v svoji zasebnosti oziroma osebnih vrednotah. Dosegajo ga z uprizarjanjem določenega spola in razreda, s pomočjo česar se v populistični maniri približujejo "ljudstvu" oziroma "navadnemu človeku". Članek analizira uprizarjanje moškosti in razreda ter posledično depolitizacijo prek Instagrama na primeru dveh predsednikov držav, Boruta Pahorja in Aleksandra Vučića. Čeprav oba predsednika v svojem domačem političnem polju delujeta populistično in občasno tudi domačijsko, na njunih profilih na Instagramu prevladuje uprizarjanje kozmopolitske, v primeru Pahorja pa tudi nove, narcisoidne moškosti. Medtem ko Vučić daje prednost objavam s tujimi voditelji z mednarodnih srečanj, je pri Pahorju bistveno več fotografij iz njegove zasebnosti in domačega okolja
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 2, apr.-jun. 2021, str- 409-427, 492)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2021
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 70846211

Digital content: dCOBISS


pdf


source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 2, apr.-jun. 2021, str- 409-427, 492)
loading ...
loading ...
loading ...