Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Javni nastop predsednice in nekdanjega predsednika Republike Slovenije na državni proslavi z retoričnega stališča in smiselne členitve govora : diplomsko delo
    Predalič, Nika
    Diplomsko delo preučuje javno govorno nastopanje z retoričnega stališča in smiselne členitve govora nekdanjega predsednika in zdajšnje predsednice Republike Slovenije. Teoretični del s predstavitvijo ... retorike in pomenom njenih veščin pri javnem govornem nastopanju, vplivom smiselne členitve ter hitrosti govora na vrednotenje političnega govorca in njegovih javnih nastopov osrednjo temo uvršča na področje raziskovanja retoričnih in besedilnofonetičnih parametrov ter njihovega vpliva na sam govor in nastop. V praktičnem delu sta analizirana posnetka javnega govornega nastopa predsednikov države na javni proslavi ob dnevu reformacije ter samostojnosti in enotnosti, ki sta bila analizirana v računalniškem programu Praat. Delo se osredotoča na analizo obeh nastopov z retoričnega in besedilnofonetičnega vidika, med parametri slednjega pa izpostavlja meritve samoglasnikov pri zatikih v izgovorjavi ter na hitrost govora in izgovora. Razpravlja o odstopanju retoričnih veščin in vrednosti parametrov v javnem, branem govoru politično najvišjih državnih predstavnikov in o vplivu rabe le-teh na (ne)prepričevanje poslušalcev v svoj prav.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [N. Predalič], 2024
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 205169667

Reserve material at the desired pickup location.

Pickup location Material status Reservation
OHK-Slovenistika in slavistika
available - outside loan, loan period: 1 months
Aškerčeva paketnik
Parcel box
available - outside loan, loan period: 1 months
Call number – location, accession no. ... Copy status
OHK - Slovenistika in slavistika
 SKL-DiplB 0000000702 PREDALIČ N. Javni
OHK - Slovenistika in slavistika
 SKL-DiplB 702 PREDALIČ N. Javni
available - outside loan, loan period: 1 months
loading ...
loading ...
loading ...