Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Nabava knjižničnega gradiva v Lavričevi knjižnici s ciljem približati gradivo potencialnim uporabnikom : diplomsko delo
    Tominec, Ines
    V diplomski nalogi z naslovom Nabava knjižničnega gradiva v Lavričevi knjižnici s ciljem približati gradivo potencialnim uporabnikom smo hoteli izvedeti, ali so uporabniki zadovoljni z izbranim ... gradivom in ali poznajo nabavno politiko Lavričeve knjižnice. Da bi lahko opravili raziskavo, smo morali ugotoviti, kakšno je trenutno stanje knjižnične zbirke v Lavričevi knjižnici. V prvem delu je zato najprej opisana nabava v Lavričevi knjižnici, kakšne zakone knjižnica uporablja in kako organizira knjižnično zbirko. Pri tem mora knjižnica izbrati kakovostno gradivo, da zadovolji potrebe uporabnikov. Knjižnici pri dopolnjevanju knjižnične zbirke pomagajo tudi dobavitelji. V nadaljevanju sledi tudi natančnejša predstavitev knjižnične zbirke knjižnice in neugoden, a nujen del opravil v knjižnici, to je izločanje poškodovanega gradiva, ki je neuporabno za izposojo. Opredelili smo tudi uporabnike in možne potencialne uporabnike. Za ta namen smo pripravili anketni vprašalnik, s katerim smo uporabnike spraševali o zadovoljstvu s knjižnično zbirko. Anketni vprašalnik je vseboval 9 vprašanj, ki so uporabnike spraševala predvsem o splošnem zadovoljstvu s knjižnično zbirko in tudi o podrobnejših vprašanjih posameznih delov knjižnične zbirke, nekaj splošnih vprašanj in 2 demografski vprašanji. Po analizi ankete smo lahko ugotovili, da so uporabniki knjižnice zadovoljni s knjižnično zbirko, ne poznajo pa nabavne politike, ki usmerja postopke, povezane z nabavo. Rezultati tako potrjujejo hipotezo, ki smo jo zastavili ob začetku raziskovanja.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [I. Tominec], 2014
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 56335458

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 TOMINEC I. Nabava/CD R
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 TOMINEC I. Nabava/CD R
available - reading room
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 TOMINEC I. Nabava
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 TOMINEC I. Nabava
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...