Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Medsebojni vpliv na razvoj nemškega in japonskega gledališča v prvi polovici 20. stoletja [Elektronski vir] = Reziproker Einfluss auf die Entwicklung des deutschen und japanischen Theaters in der ersten Hälfte des 20. Jahrhunderts = 20 seiki zenhan no doitsugoken to nihon ni okeru gekijô no hatten to sôgoteki eikyô : diplomsko delo
    Juvan, Matija
    Nemške dežele in Japonsko zaznamuje dolgo obdobje medsebojnih stikov, ki pa so vse do konca 19. stoletja v večjem ali manjšem obsegu potekali preko bolj ali manj subtilnih kanalov. Vse se spremeni, ... ko se Japonska v dobi Meiji odpre in se odkrito zavzame za modernizacijo. Ob tem njeni predstavniki iščejo najprimernejše rešitve na področju znanosti, družbenih in državniških struktur pa tudi filozofije in umetnosti, tu pa pomembno vlogo odigrajo tudi nemške dežele. Tudi nemške dežele šele v tem obdobju začno resneje spoznavati novo deželo na Daljnem vzhodu in kmalu steče živahna izmenjava mnenj in idej, ki vpliva na nadaljnji razvoj in zgodovino obeh območij. Diplomsko delo, ki se poskuša omejiti na čas do prve polovice 20. stoletja, ob tem predstavi nemško-japonske stike od prvih dni medsebojnega spoznavanja, se posamično loti obeh gledaliških tradicij, nato pa razišče povezave na področju gledališke umetnosti, kjer na kratko predstavi obojestransko prevajalsko dejavnost, posveti pa se tudi različnim uprizoritvam, skupinam, institucijam in delovanju posameznikov, ki prek medsebojnega sprejemanja krojijo svojo nadaljnjo ustvarjalno pot.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [M. Juvan], 2016
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 62073442

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 DiplNCD JUVAN M. Medsebojni
OHK - Germanistika
 DiplNCD JUVAN M. Medsebojni
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...