Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Poslovno tolmačenje - analiza kriterijev kakovosti tolmačenja in izbire tolmačev za poslovna srečanja [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Vamberger, Urh
    V magistrskem delu se ukvarjamo z vlogo tolmača na obiskih gospodarskih delegacij in poslovnih srečanjih. Predvsem nas zanimajo kriteriji kakovosti tolmačenja in kako le-to zaznavajo udeleženci in ... organizatorji (kot govorci ali kot poslušalci) obiskov gospodarskih delegacij v Sloveniji in tujini. Prav tako v delu opredelimo pomembnost posameznih faktorjev pri odločanju in najemanju tolmačev za poslovno tolmačenje. Raziskovalni del naloge temelji na spletnem vprašalniku. V raziskavo je bilo vključenih 245 izpolnjenih vprašalnikov, odgovarjali pa so vprašani udeleženci in organizatorji poslovnih srečanj iz 64 držav. Pridobljeni rezultati in ugotovitve nam dajejo dober vpogled v dojemanje vloge tolmača na mednarodnih poslovnih srečanjih. Rezultati so pokazali, da je prisotnost tolmača zaželena tudi takrat, ko udeleženci tujega jezika ne razumejo, bi pa se lahko sporazumevali v drugem tujem jeziku. V dojemanju kakovosti pri udeležencih mednarodnih poslovnih obiskov bistvenih razlik ni. Prav tako se je pokazalo, da se pridobljeni rezultati ujemajo s številnimi predhodnimi raziskavami. Med zanimivejšimi izsledki raziskave je ugotovitev, da je tolmaška (univerizetna) izobrazba eden najmanj pomembnih kriterijev pri izbiri tolmačev za poslovna srečanja.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [U. Vamberger], 2017
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 65912162

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 MagBCD VAMBERGER U. Poslovno
OHK - Germanistika
 MagBCD VAMBERGER U. Poslovno
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...