National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Mechanics and dynamics of helical milling operations
    Liu, Changyi ; Wang, Gui ; Dargusch, Matthew S.
    Postopki rezkanja po vijačnici se uporabljajo za ustvarjanje ali širjenje izvrtin s pomočjo rezkalnega orodja, ki se podaja proti obdelovancu po poti v obliki vijačnice. Pomembni dejavniki pri izbiri ... obdelovalnih postopkov so predvsem natančnost, učinkovitost in stroški. Preučevanje stabilnosti obdelave in drdranja je pomembno za načrtovanje procesa. V zadnjem času je bilo objavljenih nekaj analiz rezalnih sil pri procesu rezkanja po vijačnici. Čeprav so bili raziskani mehanizmi in dinamika posebnih operacij z aksialnim podajanjem, kot sta npr. potopno rezkanje in vrtanje, oz. s tangencialnim podajanjem, kot je npr. krožno rezkanje, pa še ni bil opredeljen model dinamike in drdranja pri rezkanju po vijačnici. Cilj tega članka je torej preučitev mehanike in dinamike procesov rezkanja po vijačnici.
    Source: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 11, Nov. 2014, str. 716-724, SI 136)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2014
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 13772315

source: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 11, Nov. 2014, str. 716-724, SI 136)

loading ...
loading ...
loading ...