TEOF, Theological Library Maribor (STK)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Oblikovanje kakovostnega spominka turističnega kraja [Elektronski vir] = High-quality home town souvenir design
    Kuzmin Delgiusto, Manuela
    Srednja šola Izola že vrsto let sodeluje na mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma, ki ga Turistična zveza Slovenije pripravlja skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno ... izobraževanje. V šolskem letu 2018/2019 je bila tema festivala Turistični spominek mojega kraja. Dijaki so s pomočjo mentorice pripravili izvirni spominek, ki na inovativen način povezuje ribiško tradicijo in vinogradništvo ter prispeva k dvigu državljanskih kompetenc. Priprava in izvedba projekta je spodbudila mlade k reševanju problematike, povezane s pomanjkanjem kvalitetnih spominkov. Soustvarjali so pozitivno vzdušje v lokalnem okolju in razvijali sporazumevalne sposobnosti ter ohranjali kulturno dediščino, saj je Izola v 60. letih prejšnjega stoletja veljala za najmočnejši center ribje industrije v Jugoslaviji. Dijaki so s procesom ustvarjanja turističnega spominka pridobili ključne kompetence, kot so zavedanje o pomembnosti kulturne dediščine v dvojezičnem okolju ter pomenu medkulturnega dialoga, ki pogosto privede do nastajanja oziroma spajanja različnih kulturnih sistemov. Vse to predstavlja osnovo ohranjanja in revitalizacije naše kulturne in naravne dediščine.
    Type of material - e-article ; adult, serious
    Publish date - 2019
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 40298499