TEOF, Theological Library Maribor (STK)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Šege in navade ob praznikih [Elektronski vir] = Holiday customs and habits
    Primožič, Mira
    Ljudske šege in navade so del kulturne dediščine. Dobro poznavanje domače kulturne dediščine ima vpliv na človekov osebni razvoj, na razvoj narodne zavesti, ki je pomembna za ohranitev naroda. Družba ... je skupina ljudi, ki so kakorkoli povezani in prav šege in navade so že od nekdaj povezovale ljudi. V njihovo sicer težko življenje so prinesle veselje. Predstavljale pa so tudi neke vrste varnost. Ljudje so jih upoštevali, saj so pogosto verjeli, da jim upoštevanje le teh lahko zagotovi srečo in da bi neupoštevanje lahko imelo negativne posledice v njihovem življenju. Dediščina je dota za prihodnost, zato je pomembno, da se prenaša na mlajše rodove.
    Type of material - e-article ; adult, serious
    Publish date - 2019
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 40389891