VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Raziskava značilnosti sistemov vodenja kakovosti v slovenskih organizacijah [Elektronski vir]
    Bogataj, Vinko, 1951- ; Škulj, Gašper, 1986- ; Sluga, Alojzij
    Zaradi zahtev okolja, v katerem delujejo, so organizacije prisiljene v stalno iskanje novih poti za izboljšavo svojega delovanja. Uvedba in stalne izboljšave sistema vodenja kakovosti (SVK) je eden ... od načinov s katerimi organizacije pristopajo k izboljšavam svojega delovanja. SVK-ji so v različnih organizacijah lahko različni, vendar morajo vsi izpolnjevati zahteve referenčnih standardov. Stopnja izpolnjevanja zahtev referenčnih standardov je običajno tudi merilo za oceno ustreznosti SVK s strani presojevalcev certifikacijskih organov. Vendar ni dovolj, da je SVK v neki organizaciji ustrezen glede zahtev referenčnih standardov, biti mora tudi učinkovit in uspešen v realnih pogojih delovanja. Na osnovi strukturno funkcionalnega modela klasifikacije značilnosti SVK, ki obsega organizacijske značilnosti, funkcionalne značilnosti, konsistentnost, značilnosti proizvodov, značilnosti vodenja organizacije ter status in vlogo vodje sistema kakovosti (VSK) je bila izvedena anketa v slovenskih organizacijah, ki imajo uveden in vzdrževan (certificiran) SVK. Anketirani so bili vodje sistemov kakovosti v organizacijah. Pri statusu in vlogi VSK v organizacijah so bili anketirani tudi vodilni menedžerji (direktorji) v organizacijah. Obe anketi sta bili izvedeni v spletni obliki. Pri raziskavi so sodelovale certifikacijske hiše Bureau Veritas, SIQ in TÜV.
    Vir: Celovito prestrukturiranje? [Elektronski vir] : odgovor je kakovost : strokovni prispevki (Datoteka STA-1_BogatajŠkuljSluga_Raziskava znacilnosti sistemov vodenja kakovosti_prispevek.pdf (8 f.))
    Vrsta gradiva - prispevek na konferenci
    Leto - 2014
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 13786395

vir: Celovito prestrukturiranje? [Elektronski vir] : odgovor je kakovost : strokovni prispevki (Datoteka STA-1_BogatajŠkuljSluga_Raziskava znacilnosti sistemov vodenja kakovosti_prispevek.pdf (8 f.))
loading ...
loading ...
loading ...