VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Logistika Združenih držav Amerike na zahodni fronti med drugo svetovno vojno : polemika "široke" ter "ozke" fronte : magistrsko delo
    Može, Damjan, 1997-
    Med drugo svetovno vojno so se Združene države soočile z logističnim izzivom pri oskrbovanju svojih enot na zahodni fronti. Po izkrcanju in preboju iz Normandije sta se pojavili dve možni strategiji ... napredovanja, in sicer strategija "široke" in "ozke" fronte. Strategija "široke" fronte se je nanašala na več hkratnih ofenziv, kar bi zahtevale obsežno logistično podporo, medtem ko se je strategija "ozke" fronte osredotočala na zgolj en odločilen prodor in bolj koncentrirano logistično oskrbo. Na koncu so se zavezniki odločili za napredovanje po strategiji "široke" fronte. Moje raziskovanje se je osredotočalo na logistično oskrbo ZDA na zahodni fronti ter kako je le-ta vplivala na izbiro strategije napredovanja. Pri tem sem naredil pregled logistične oskrbe, identificiral ključne težave, s katerimi so se soočali na področju oskrbe, in kateri so bili glavni logistični razlogi za izbiro strategije "široke" fronte. Pomagal sem si z zgodovinsko analizo izbranih virov ter opisno metodo, ki mi je pomagala pri odgovarjanju na zastavljeno hipotezo ter raziskovalna vprašanja.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [D. Može], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 150501123

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...