VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Investicije v izobraževanje zaposlenih kot motivacijski dejavnik delovne uspešnosti zaposlenih : študija primera : magistrsko delo
    Klen, Ines
    Ker živimo v času, ko je znanje postalo ena najpomembnejših vrednot in eden izmed glavnih dejavnikov, ki vplivajo na uspešnost organizacij, mu je potrebno namenjati vedno več pozornosti. Postalo je ... precej dostopno, veliko je možnosti za izobraževanja, v poslovnem svetu pa velja celo kot konkurenčna prednost. Z magistrsko nalogo preučim in utemeljim pomen investicij v izobraževanje zaposlenih z vidika motivacije in spodbujanja delovne uspešnosti zaposlenih. Skozi teorijo so opredeljene ključne besede, pojasnjeni so pojmi, kot so delovna uspešnost, organizacijsko učenje, izobraževanje in usposabljanje zaposlenih, motivacija na delovnem mestu in poslovna uspešnost. Na primeru izbranega podjetja je v empiričnem delu med drugim prikazano, kakšna je povezava med investicijami v izobraževanje in delovno uspešnostjo podjetja. Na izobraževanje sem se osredotočila, ker menim, da temu namenjeni izdatki pomembno vplivajo na motivacijo in s tem na zviševanje delovne uspešnosti zaposlenih. V empiričnem delu je analiza investicij v izobraževanja znotraj podjetja, analiza opravljenega intervjuja s strokovno sodelavko za kadre in analiza rezultatov ankete, ki so jo izpolnjevali zaposleni. Podatki so torej pridobljeni iz različnih virov in omogočajo širok vpogled v pomen izobraževanja znotraj izbranega podjetja. Moje predvidevanje, da so investicije v izobraževanja motivacijski dejavnik med zaposlenimi, sicer velja, v numeričnih rezultatih delovne uspešnosti podjetja pa se omenjene povezave niso potrdile.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [I. Klen], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 153669635

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...