VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Vpliv otomanske kuhinje na nacionalno identiteto Severne Makedonije = Influence of the ottoman cuisine on the national identity of North Macedonia : magistrsko delo
    Kraljevska, Nastasja
    Magistrsko delo se ukvarja s podrobno preučitvijo vpliva otomanske kuhinje na nacionalno identiteto Severne Makedonije. Cilj te raziskave je analizirati zastopanost tega vpliva v sodobnih medijih, ... vključno s platformami družbenih medijev, tako s kvalitativno kot s kvantitativno metodo. Študija vključuje poglobljene intervjuje z ljudmi, ki prihajajo iz S. Makedonije in celovito analizo vsebine platform družbenih medijev za boljše razumevanje povezave med otomansko kuhinjo in nacionalno identiteto Severne Makedonije. Ugotovitve te študije razkrivajo, da je otomansko obdobje imelo močan vpliv na kulinaričnih praks Severne Makedonije in ta vpliv je še vedno prisoten in prikazana v medijih. Rezultati študije dajejo tudi vpogled v to, kako lahko reprezentacija hrane v digitalnih medijih prispeva k oblikovanju nacionalne identitete države. Platforme družbenih medijev imajo zlasti pomembno vlogo pri širjenju kulinaričnih informacij in študija kaže, da lahko močno vplivajo na identiteto naroda. To magistrsko delo predstavlja dragocen prispevek k našemu razumevanju odnosa med hrano, kulturo in identiteto v Severni Makedoniji ter poglobljeno analizo vpliva otomanske kuhinje na severnomakedonsko identiteto in nakazuje, da je razumevanje kulinarične dediščine narod je ključnega pomena za razumevanje svoje kulturne in nacionalne identitete.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [N. Kraljevska], 2023
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 156770307

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...