VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Islamofobija in antisemitizem v srbskem desničarskem ekstremizmu = Islamophobia and anti-semitism in Serbia’s right-wing extremism : magistrsko delo
    Milinković, Aleksandra
    V zadnjem desetletju se je desničarski ekstremizem v svetu močno razmahnil. Srbija ni odstopala od tega prevladujočega vzorca, čeprav je konec osemdesetih in v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ... ob počasnem in bolečem razpadu Jugoslavije prišlo do oživitve skrajnega nacionalizma. Povojna Srbija je v prvem desetletju leta 2000 doživela politično in gospodarsko “tranzicijo”. Z drugimi besedami, obdobje po Miloševiću so zaznamovale demokratične in neoliberalne gospodarske reforme. Vendar se je to obdobje izkazalo tudi za plodno za oživitev fašističnih in nacističnih ideologij. Čeprav ima sodobna skrajna desnica korenine v fašizmu in nacizmu z začetka dvajsetega stoletja, se je njena ideologija preoblikovala, da bi se prilagodila sedanjim političnim in gospodarskim izzivom. Najpomembnejša elementa ideologije skrajne desnice sta islamofobija in antisemitizem. Antisemitski in islamofobični izrazi srbskih skrajno desničarskih organizacij imajo številne podobnosti z izrazi evropskih skrajno desničarskih organizacij. Hkrati pa srbska skrajna desnica izkazuje posebne značilnosti, po katerih se razlikuje od drugih evropskih skrajno desničarskih organizacij.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [A. Milinković], 2023
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 163957763

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...