VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Možnosti prihodnjega razvoj... (naslovnica)
    Možnosti prihodnjega razvoja normativnih podatkov v sistemu COBISS [Elektronski vir] = Perspectives for the future development of authority data in the COBISS system
    Krajnc Vobovnik, Andreja
    Z uvajanjem modela IFLA LRM (IFLA Library Reference Model) je pomen normativne kontrole vse večji, saj bodo imeli normativni podatki ključno vlogo v mreži povezanih podatkov. Zato bo priprava ... normativnih podatkov pripomogla k lažji implementaciji modela IFLA LRM in bo koristna pri prehodu na RDA (Resource Description and Access). V prispevku je predstavljen pregled stanja normativnih podatkov v sistemu COBISS.net s poudarkom na slovenskem sistemu COBISS.SI. Poleg tega so nakazane možnosti prihodnjega razvoja normativnih zapisov. Prikazana sta stanje v normativnih bazah podatkov CONOR.SI in SGC ter obogatitev normativnih zapisov za osebna imena in imena korporacij z identifikatorji. Nakazani so tudi načrti za prehod na nov katalog, ki bo temeljil na konceptualnem modelu IFLA LRM.
    Vir: Organizacija znanja [Elektronski vir] : OZ. - ISSN 1580-9803 (Letn. 28, št. 1/2, št. prispevka 2328004, 20. sep. 2023, 12 str.)
    Vrsta gradiva - e-članek ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 165203715

Digitalne vsebine: dCOBISS


pdf