VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Primerjava rezultatov odprtega in polodprtega pristopa razvrščanja kartončkov pri raziskovanju globine in širine navigacijskega menija na spletnem mestu podjetja Metis d. o. o. : magistrsko delo
    Črv, Tjaša
    Pri iskanju informacij na spletnem mestu ima pomembno vlogo informacijska arhitektura in hierarhični navigacijski meni vsebin. Razmerje med globino (število ravni) in širino (število kategorij na ... posamezni ravni) navigacijskega menija vpliva na uspešnost in učinkovitost iskanja. Za organizacijo vsebin ter oblikovanje informacijske arhitekture in navigacijskih menijev se pogosto uporablja metoda razvrščanja kartončkov, kjer udeleženci vsebine razvrščajo v skladu s svojim miselnim modelom. V magistrskem delu smo raziskovali odprti in polodprti pristop razvrščanja kartončkov na način, da smo primerjali rezultate oblikovanih hierarhij med pristopoma glede na število ravni v globino, število kategorij (širino) na posamezni ravni in delež nerazporejenih vsebinskih elementov. Zanimalo nas je tudi, kolikšen delež udeležencev bo pri polodprtem razvrščanju, kjer sta bili podani dve kategoriji na prvi ravni, spremenil kategorije. Rezultati nakazujejo, da so udeleženci pri odprtem pristopu razvrščanja kartončkov v povprečju oblikovali bolj široke in plitke menije, ki so po priporočilih za oblikovanje menijev in preteklih študijah načeloma bolj učinkoviti kot globlji in ožji meniji, ki smo jih pridobili s polodprtim pristopom.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [T. Črv], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 166319107

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...