VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Afirmacija afroameriške identitete kot odziv na naraščajoči rasizem : študija primera avdiovizualnega nastopanja pevke Beyoncé : diplomsko delo
    Gomboši, Katja
    Diplomsko delo temelji na analizi glasbenega videofilma Black Is King (2020) v povezavi z nedavnimi primeri policijskega nasilja nad temnopoltimi v Združenih državah Amerike. Besedilo v svojem ... teoretskem delu preučuje prakse močno prisotnega sistemskega rasizma, ki so služile kot povod gibanju Black Lives Matter. S pomočjo semiotike definiram retorične figure in znake, ki so produkt procesov označevanja. Multimodalni pristop pa omogoči interpretacijo simbolnih tekstov, ki so nastali z integracijo simbolizacije in različnih medijskih tehnologij. V raziskovalnem delu je moj glavni namen identificirati elemente, s katerimi se temnopolta ameriška pevka Beyoncé posveti slavljenju zgodovine črnskosti z namenom opolnomočenja Afroameričanov. Pozornost posvetim tudi subverzivnosti, preko katere avtorica v svojem filmu izziva dominantno ideologijo in se eksplicitno priduži aktivizmu. Skozi pripoved se v svojih umetniških projektih pokloni kolektivni črnski kulturi, svetovno pozornost pa usmeri proti še vedno aktualnemu vprašanju rasizma.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Gomboši], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 172955907

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...