VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Analiza uvajanja novega javnega menedžmenta v slovenski javni upravi z vidika elementa standardov in merjenja uspešnosti : magistrsko delo
    Pavlič, Nastja
    Namen magistrskega dela je analizirati razvoj ter uveljavitev ideologije novega javnega menedžmenta v slovenski javni upravi, z vidika elementa standardov in merjenja uspešnosti. Visokokakovostne ... upravne storitve so pomemben del delovanja organizacije, predvsem dandanes, ko smo priča hitrim spremembam, ki zahtevajo prilagodljivo, dinamično javno upravo. V magistrskem delu je predstavljeno, kako merijo svoje delovanje slovenske upravne enote, kakšno je zadovoljstvo uporabnikov storitev ter kako je na področje menedžmenta kakovosti vplivala pandemija covida-19, ko so bile organizacije postavljene v popolnoma nove razmere. Z analizo obstoječe literature in virov je bilo ugotovljeno, da je bila večja skrb na področju menedžmenta kakovosti izražena pred obdobjem pandemije covida-19. Kultura nenehnega izboljševanja do zdaj še ni zaživela v polni meri ter da bi v tem pogledu organizacije javne uprave skrbele za razvoj menedžmenta kakovosti tako v običajnih kot izrednih (kriznih) razmerah. V kolikor organizacija redno uporablja orodje menedžmenta kakovosti, se lažje sooči z izzivi, redno merjenje nadalje prinaša boljšo komunikacijo ter vključenost zaposlenih. Bistvena ugotovitev magistrskega dela je, da bi večja razširjenost in redna uporaba orodij menedžmenta kakovosti prinesla organizacijam slovenske javne uprave nedvomno napredek na področju razvoja kulture stalnih izboljšav, postale bi bolj odgovorne, prilagodljive ter merile delovanje z namenom dejanskega doseganja koristi, tako navznoter kot navzven v odnosu do uporabnikov storitev. Predlagamo, da se redno merjenje kakovosti izvaja v vseh organizacijah, katerih dejavnosti so usmerjene k uporabnikom, letno, s poudarkom na kakovostni pripravi osnutka načrta izboljšav. V proces je nadalje treba vključiti zaposlene, okrepiti komunikacijo, z namenom celovitega izvajanja ukrepov na področju menedžmenta kakovosti.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [N. Pavlič], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 173090819

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...