VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Vse večji izzivi svetovalnih služb v zadnjih petih letih v osnovnih in srednjih šolah celjske občine : magistrsko delo
    Pečnik, Kristina
    Šolske svetovalne službe so pred vse večjimi izzivi, ki so jih nekoč zaposlovale zlasti učne težave, v zadnjih petih letih pa lahko opazimo množičen porast teh z vse še bolj kompleksnimi problemi ... učencev in dijakov ter njihovih družin. V magistrskem delu tako raziskujem in želim ob pregledu strokovne literature ter z opravljenim raziskovalnim delom na področju celjske občine prikazati in opozoriti, kako in da se je svetovalno delo močno spremenilo v zadnjih petih letih, na kar je še posebej vplivala tudi epidemija koronavirusa. Težav in stisk je zelo veliko in so raznovrstne, nekatere zahtevajo zelo poglobljeno znanje in veščine. V času epidemije se je celo izkazalo, da svetovalci potrebujejo specifična znanja iz področja duševnega zdravja. Vsi ti pojavi zahtevajo od svetovalnih delavcev veliko več angažiranosti, kot jo je bilo potrebne včasih. Prav tako administrativno delo in delovne naloge, ki niso neposredno povezane s svetovanjem, svetovalnim delavcem odvzamejo veliko ur na teden, kar lahko svetovalnim delavcem predstavlja nepotreben stres, občutek nekompetentnosti in neizpolnjenosti v odnosu do učencev. Teoretična spoznanja in izsledki te raziskave so lahko nov uvid v svetovalno delo na šolah. Magistrsko delo bo pripomoglo k spoznanju (pre)obremenitve svetovalnega dela in k temu, kaj bi potrebovali svetovalni delavci, da bi lahko še kompetentneje opravljali svoje naloge. Najpomembneje pa, kako bi se lahko svetovalno delo vrnilo k svoji prvotni nalogi – da je svetovalni delavec tam zgolj in samo za učence in dijake, njegove družine ter učitelje, ki potrebujejo njegovo strokovno znanje.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Farkaš], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 189486083

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...