VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Vrednotenje javnih politik : primer vladnega programa sofinanciranja nevladnih organizacij v času predreferendumskega odločanja o vstopu v EU
    Kustec, Simona
    Slovenska vlada je sredi devetdesetih let sprejela odločitev, da je treba v okviru politike, v zvezi s tematikami EU upoštevati pravico javnosti, da je obveščena o namerah in ukrepih svoje vlade ter ... o razlogih za in proti vstopu Slovenije v EU, in zato organizirati komunikacijske programe obveščanja in osveščanja javnosti. Kot ključni cilj zastavljene politike je bila postavljena težnja po referendumskem uspehu za vstop države v EU. V prispevku tako naknadno oziroma post-referendumsko vrednotimo učinkovitost enega izmed (pod)programov v okviru zastavljene komunikacijske politike. Predmet prispevka so načini izvajanja vladnega programa sofinanciranja nevladnih organizacij v okviru politike informiranja in obveščanja različnih ciljnih javnosti o vsebinah EU. Namen prispevka pa je ugotoviti, kako učinkovito načrtovano in izvedeno spremljanje izvajanja programa sodoloča končno učinkovitost tega programa.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Let. 40, št. 6, nov./dec. 2003, str. 1074-1093)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2003
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 22691421