VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Odziv na epidemijo v vojaških družinah : pomen podpore na različnih socio-ekoloških ravneh
    Vuga Beršnak, Janja ...
    V času, ko so bili v Sloveniji v veljavi najstrožji omejevalni ukrepi zaradi epidemije virusa SARS-CoV-2, smo pri projektu Vojaško specifični dejavniki tveganja za dobrobit in zdravje vojaških družin ... izvedli presečno študijo s spletno anketo. Preverjali smo, kako se vojaške družine soočajo z izzivi zaradi odsotnosti podpore in sprejetimi ukrepi na različnih ravneh. Rezultati kažejo, da se zaradi odsotnosti sorodstvene podpore s težavami srečujejo družine s predšolskimi otroki, zaradi zaprtja šol pa družine s šoloobveznimi otroki. Raziskava je potrdila, da so v obdobju epidemije in posebnih državnih ukrepov najbolj obremenjene družine z mlajšimi otroki, enostarševske in velike družine, ki tudi najslabše ocenjujejo podporne ukrepe na makroravni - tako na državni kot na ravni Slovenske vojske. Glede na negotovo situacijo v zvezi s SARS-CoV-2 bi bilo v prihodnje treba ukrepe na makroravni bolj specifično prilagoditi družinam z mlajšimi otroki
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 57, št. 3, jul.- sep. 2020, str. 711-730, 957)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30260227

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 57, št. 3, jul.- sep. 2020, str. 711-730, 957)
loading ...
loading ...
loading ...