VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Organizacijsko učenje v policiji : analiza prenosa znanja z mednarodnih civilnih misij
    Behlić, Edo ; Garb, Maja
    Za uspešno soočanje organizacij s sodobnimi izzivi je nujno, da razvijajo in uporabljajo proces organizacijskega učenja. Krog organizacijskega učenja zajema ustvarjanje in pridobivanje, posredovanje ... ter uporabo znanja. Ko znanje preide od posameznika na raven organizacije, ima organizacija večje možnosti za doseganje uspehov pri svojem delovanju. Članek aplicira koncept organizacijskega znanja in učenja na slovensko Policijo, in sicer na primeru možnosti prenosa in uporabe znanja in izkušenj, ki jih policisti pridobijo na mednarodnih civilnih misijah. Podatki so pridobljeni s pomočjo ankete s policisti mirovniki, pokažejo pa, da policisti pri delu na misijah pridobijo znanje in izkušnje, za katere menijo, da bi bili uporabni tudi pri policijskem delu doma. To znanje lahko uporabijo na svoji karierni poti in izobraževanju, prav tako ga prenašajo na svoje sodelavce, pogrešimo pa sistematičen prenos tega znanja v organizacijsko znanje Policije
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 57, št. 3, jul.- sep. 2020, str. 751-769, 958)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30723843

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 57, št. 3, jul.- sep. 2020, str. 751-769, 958)
loading ...
loading ...
loading ...