VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
PDF
  • Pandemija Covida-19 kot pov... (naslovnica)
    Pandemija Covida-19 kot povod za spremembe razvoja kompetenc v svetu dela in visokem šolstvu
    Pavlin, Samo
    V članku smo najprej pojasnili vpliv pandemije na poklicne spremembe. V naslednjem koraku smo opisali, kako pandemija vpliva na razvoj kompetenc v visokošolskem sistemu: posredno prek poklicnih ... sprememb in neposredno prek načinov učenja in poučevanja. Še posebej smo se osredotočili na problematiko selitve večjega dela pedagoškega procesa na splet, na spremembe, povezane s preverjanjem znanja, zaplete okoli mednarodne mobilnosti in na omejitve pri raziskovanju in pridobivanju relevantnih delovnih izkušenj. Pri tem smo predvidevali, da v srednjeročnem obdobju visoko šolstvo pri vprašanjih razvoja kompetenc ne bo reagiralo strateško, temveč bo iskalo kratkoročne rešitve za ohranitev izvedbe pedagoškega procesa. Na podlagi analize literature smo identificirali naslednje razvojne scenarije sprememb v visokošolskem sistemu: "digitalizacija" visokega šolstva, intenzivno prilagajanje programov trgu dela, vpeljava radikalnih sprememb, posel kot običajno in hibridni model.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 3, jul.-sep. 2021, str. 806-826, 928)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2021
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 83893763

Digitalne vsebine: dCOBISS


pdf


vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 3, jul.-sep. 2021, str. 806-826, 928)
loading ...
loading ...
loading ...