VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Kemijska analiza tla razlike između tla Gornjeg i Donjeg Međimurja : stručni studij "Održivi razvoj", Međimursko Veleučilište u Čakovcu
    Flac, Klaudija
    Tema ovoga rada je kemijska analiza tla te razmatranje dobivenih rezultata na način da se usporede vrijednosti parametara za područje Gornjeg i Donjeg Međimurja. Tlo, kao jedan od najvažnijih faktora ... poljoprivredne proizvodnje, sastoji se od tekuće, plinovite, čvrste i žive faze te mijenjajući se u prirodnim ciklusima osigurava elemente neophodne za život i održava povoljnu plodnost. U ovom radu spomenut će se kako je nastalo tlo i koje su funkcije tla u okolišu. Iz uzoraka koji su obrađeni u laboratoriju tvrtke Bioinstitut razmatrat će se gore navedena tematika. Kako bi se sa sigurnošću mogao utvrditi nedostatak hranjivih elemenata, te njihova koncentraciju u tlu, najsigurnije je izvršiti kemijsku analizu tla. Na temelju kemijske analize tla dobit će se i određeni zaključci koji će biti prikazani u grafičkom obliku. Rezultati Međimurske županije usporedit će se rezultatima Osječko - baranjske i Varaždinske županije. Postoje brojni postupci i metode kako procijeniti nedostatak pojedinih hranjiva za određenu kulturu. Simptomi suviška ili nedostatka pojedinoga elementa najčešće se primjećuju u vidu fizioloških i morfoloških promjena na biljci, ali koncentraciju elementa u minimumu vizualno je nemoguće procijeniti. Skrenut će se pozornost na kemijska i fizička svojstva tla.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Čakovec : [K. Flac], 2016
    Jezik - hrvaški
    COBISS.SI-ID - 92055297

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...