FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Priložnostno učenje in komuniciranje odraslih v partnerskih odnosih prek spletnih forumov [Elektronski vir] : diplomsko delo
    Novak, Marija, 28.1.1983-
    V diplomskem delu raziskujemo priložnostno učenje in komuniciranje odraslih na področju partnerskih odnosov. Teoretični del diplomske naloge obsega tri teoretske sklope, in sicer učenje v odraslosti, ... komuniciranje ter partnerski odnosi in izobraževanje za partnerstvo. Pojem učenje v odraslosti proučujemo z vidika iskanja smisla in oblikovanje identitete v odraslosti, pri tem je osrednjega pomena priložnostno učenje. Opredeljujemo pojem komuniciranja in računalniško posredovanega komuniciranja, pri tem pa ugotavljamo razlike med tema dvema pojmoma. V poglavju o partnerskih odnosih ugotavljamo, da so slednji danes pogosto ogroženi. Prikažemo tudi, kako se lahko odrasli izobražujejo na področju partnerskih odnosov. Empirični del obsega opazovanje treh izbranih spletnih forumov v določenem časovnem obdobju. Zanimalo nas je, kako preko pogovorov o partnerskih in medosebnih odnosih odrasli opisujejo svoje izkušnje in emocionalno doživljanje le-teh, izmenjujejo mnenja, prosijo za pomoč in delijo nasvete. Ugotovimo nekaj funkcij spletnih forumov, ki se nam izrišejo skozi opazovanje in prebiranje spletnih rubrik. Navajamo najpogostejše kategorije vsebin, o katerih tečejo pogovori, ob tem pa identificiramo probleme, ki se v zvezi s tem odpirajo na področju partnerstva. Opazujemo tudi uporabo jezika in prevladujoče komunikacijske vzorce. Rezultati naše raziskave so pokazali, da se spletni forumi pokažejo kot vir pomoči in podpore pri razreševanju trenutnih življenjskih situacij, kar pripomore tudi k (re)konstrukciji posameznikove identitete. Na tej točki pa spletne forume vidimo kot močan vir priložnostnega učenja.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. Novak], 2007
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 13454083

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP NOVAK M. Priložnostno
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP NOVAK M. Priložnostno
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...