FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Tipologija in okoljevarstvene usmeritve v večjih pokrajinsko degradiranih območjih Slovenije = Typology and environmental protection guidelines in large areas of considerable landscape degradation in Slovenia
    Plut, Dušan, 1950-
    Zaradi dotrajanosti in intenzivnosti pritiskov na okolje na ozemlju Slovenije so se razen nekaterih manjših območij in naselij izoblikovala bolj izrazita in zaokrožena območja pokrajinske ... degradacije, in sicer Zasavje, Zgornja Mežiška dolina, Šaleška dolina, imisijsko območje Celja, Ljubljane in Maribora. Različne oblike onesnaženosti zraka so zaradi obsega in večplastnih posledic na kakovost drugih sestavin okolja najbolj pomembne pri tipologiji pokrajinsko degradiranih območij. Obseg in trajanje pritiskov na okolje (poselitev, gospodarstvo, infrastruktura itd.) ter večplastna pokrajinska degradiranost navedebih območij kažejo, da naj bo razvojna prenova oblikovana tudi glede na obseg in stopnjo pokrajinske degradiranosti. Zaradi prekomerne onesnaženosti praviloma večjega števila sestavin okolja v vseh obravnavanih širših območjih pokrajinske degradiranosti Slovenije naj bi bilo temeljno zmanjševanje obremenitev okolja s kurativami in preventivnimi ukrepi okoljske politike.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2004
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 26882914