FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Kontrastivna analiza rekcije nemških in slovenskih glagolov ter ustreznih izglagolskih samostalnikov [Elektronski vir] : diplomska seminarska naloga
    Berk Bevc, Katja
    V diplomski seminarski nalogi se ukvarjamo z razlikami med vezavo v slovenščini in nemščini, pri čemer se posebej posvetimo izglagolskim samostalnikom ter glagolom, iz katerih so nastali. Primerjava ... je omejena na glagole in samostalnike, ki se v nemščini med sabo razlikujejo v vezavnih lastnostih pri določenem pomenu in delovalniku. K izbranim besedam poiščemo slovenske pomenske ekvivalente in nato med jezikoma primerjamo, kako se glagolska vezava pretvori v samostalniško. Poleg tega nas pri morebitni dvojnični ali trojnični vezavi zanima, ali so različice na enaki ali različni stilni ravni, ali imajo kakšne druge posebnosti, ki zadevajo rabo, ter kako pogosto se (relativno gledano) v jeziku pojavljajo - vse to primerjamo intra- in interlingualno. Ugotavljamo tudi morebitne vplive nemške vezave na slovensko in v kolikšni meri so ti sprejeti v jezik oz. celo uslovarjeni. Hkrati preverimo še pokritost področja vezave posameznih gesel v slovarjih in slovnicah obeh jezikov.
    Vrsta gradiva - zaključno seminarsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Berk Bevc], 2012
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 49832034

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 DiplBPCD BERK BEVC K. Kontrastivna
OHK - Germanistika
 DiplBPCD BERK BEVC K. Kontrastivna
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...