FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
V poletnih mesecih bodo oddelčne knjižnice OHK FF delovale po prilagojenih poletnih urnikih, ki si jih lahko ogledate na povezavi:
Poletni urniki
Pred prihodom na fakulteto pa vam svetujemo, da si na isti podstrani ogledate tudi morebitne aktualne spremembe urnikov posameznih knjižnic.

Želimo vam lepe počitnice.
Celotno besedilo
 • Vloga ženskih likov v izbranih pravljicah bratov Grimm : sledenje ali rušenje stereotipov : diplomsko delo
  Dovžan, Neža
  Diplomska naloga je posvečena obravnavi ženskih likov v nekaterih pravljicah bratov Grimm. Najprej je opredeljena sestava pravljice, ki je podkrepljena s predstavitvijo različnih teorij. Nato v ... nalogi spoznamo vloge različnih likov v klasičnih pravljicah, poudarek pa je na vlogi ženskih likov. Ker z nalogo želimo ovreči stereotipe o ženskih likih, so ti predstavljeni v posebnem poglavju. Za lažje razumevanje, zakaj so ženske v pravljicah predstavljene na določen način, je posebno poglavje namenjeno tudi ženskam v zahodni kulturi. V naslednjem delu naloge sta predstavljena brata Wilhelm in Jacob Grimm ter nekatere predhodne raziskave njunih pravljic. Osrednji del naloge predstavlja analiza treh različnih pravljic, ki sta jih brata Grimm objavila v svoji zbirki Otroške in hišne pravljice. Za analizo smo si izbrali pravljice Janko in Metka, Kosmatinka ter Prebrisano kmečko dekle. Za vsako izmed pravljic smo predstavili vsebino in preverili, ali njene lastnosti sovpadajo z lastnostmi klasične pravljice. Nato smo preučili, kakšno vlogo imajo v posamezni pravljici dobri in slabi ženski liki. Pri tem smo se uprli na predhodno predstavljene funkcije likov in stereotipe o ženskih likih v pravljicah. Na koncu smo v posebnem poglavju povzeli ugotovitve.
  Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
  Založništvo in izdelava - Ljubljana : [N. Dovžan], 2020
  Jezik - slovenski
  COBISS.SI-ID - 55611907
Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Sociologija<br/>&#160;SKL&#160;0000000003&#160;DOVŽAN N.&#160;III 2619OHK - Sociologija
 SKL 3 DOVŽAN N. III 2619
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...