FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Uporabnost in razumljivost postavitve gradiva v prostem pristopu v knjižnici Fakultete za socialno delo : diplomski seminar
    Klančnik, Helena, 1987-
    Postavitev gradiva v prostem pristopu in njena razumljivost uporabnikom je pomembno vprašanje za vse vrste knjižnic. Namen diplomskega seminarja je pridobiti informacije o tem, kako razumljiva in ... uporabna je postavitev gradiva v prostem pristopu knjižnice na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani. Spodbudil naj bi tudi razmislek o spremembah, ki bi bile potrebne, da bi bila zbirka knjižničnega gradiva še bolj primerna za uporabnike knjižnice. Raziskava je potekala od 17. marca do 5. maja 2019. Uporabljen je bil spletni vprašalnik Typeform, ki je vključeval 9 zaprtih vprašanj in 1 odprto. K sodelovanju smo povabili uporabnike knjižnice, katerim je bil vprašalnik dostopen na spletni strani Fakultete za socialno delo v zavihku knjižnica ter preko QR kode. V raziskavi je sodelovalo 66 anketirancev. Rezultati so pokazali, da uporabniki menijo, da je knjižnica dobro organizirana, saj je 58 sodelujočih prostore knjižnice označilo kot uporabne ali zelo uporabne za iskanje gradiva. Kljub temu pa bi bile potrebne prilagoditve pri postavitvi ločene zbirke študijskega gradiva in dodatnih oznak za iskanje gradiva v prostem pristopu, ker je kar 35 sodelujočih odgovorilo, da niso vedeli, da zbirka stoji ločeno ali pa da ne vedo, kje je postavljena. Če uporabniki za zbirko ne vedo, je ne morejo uporabljati. Prav tako je pomembno, da uporabniki po zbirki knjižničnega gradiva enostavno iščejo gradivo, ki ga potrebujejo.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [H. Klančnik], 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 70344034

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.7 KLANČNIK H. Uporabnost/CDR
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.7 KLANČNIK H. Uporabnost/CDR
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.7 KLANČNIK H. Uporabnost
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.7 KLANČNIK H. Uporabnost
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...