Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Influence of the waste oil concentration in water on the efficiency of the aeration process in refinery wastewater treatment
    Pavlović, Milan, tehnika ...
    Postopek, sistem in postopek prezračevanja za biološko čiščenje odpadnih vod zaktivnim blatom v bio-prezračevalnih posodah se izbirajo na osnovi parametrov pretoka, sestave odpadnih vod in zahtevanih ... lastnosti prečiščene vode. Izbira sistema za prezračevanje je zelo zahteven problem, saj se mora za najboljši učinek čisčenja količina kisika, dodanega odpadnim vodam, ujemati s porabo kisika. V prispevku so predstavljeni rezultati eksperimentalne analize prezračevanja vode, onesnažene z odpadnim motornim oljem, pri različnih pretokih dodanega zraka. Obravnavani so bili postopki prezračevanja čiste vode in vode z različnimi vsebnostmi olja (masna koncentracija od 5 do 10 mg/l). Namen eksperimentalne analize je bil analizirati tehnične kazalnike postopka prezračevanja v odvisnosti s termodinamičnimi in kinetičnimi parametri, povezanimi s prisotnostjo olja v vodi, za doseganje bolj učinkovitega čiščenja rafinerijskih odpadnih vod.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 54, no. 10, okt. 2008, str. 675-684)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2008
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 10725403