Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • An investigation of the number of inserts effect on the machining time and metal removal rate during the milling of AISI D3 steel at high cutting speeds
    Dilipak, Hakan ; Güldaş, Abdulmecit ; Gezgin, Akin
    V študiji je bil raziskan vpliv števila ploščic na rezkarju na hitrost odvzema kovine in čas obdelave pri rezkanju orodnega jekla za delo v hladnem AISI D3. Obdelava je bila opravljena na ... CNC-obdelovalnem centru. Preizkusi obdelovalnosti so bili opravljeni v pogojih suhega odrezavanja pri različnih rezalnih hitrostih, hitrostih podajanja in številih ploščic. Življenjska doba orodja je bila ugotovljena s pomočjo meritve obrabe bokov z optičnim mikroskopom. Čas obdelave se je skrajšal s povečanjem rezalne hitrosti, števila ploščic in hitrosti podajanja. S povečanjem teh parametrov pa se je povečala tudi obraba bokov. Obraba bokov se je do prvih 0,2 mm povečevala postopoma, nad to točko pa je pri drugačnih delovnih pogojih in pri drugačnem številu ploščic prišlo do bistveno hitrejše obrabe. Takšno stanje po prvih 0,2mm obrabe se je pojavljalo dosledno zaradi visokih rezalnih hitrosti, hitre obrabe in posledičnega nastajanja zarez.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 55, no. 7/8, jul.-avg. 2009, str. 438-443)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2009
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 11064859

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 55, no. 7/8, jul.-avg. 2009, str. 438-443)

loading ...
loading ...
loading ...