Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Študij Ni-Cr tankih plasti z elektronsko mikroskopijo = Study of Ni-Cr thin films by electron microscopy
    Irmančnik-Belič, Lidija ; Remškar, Maja, 1960- ; Požun, Karol
    Pri kapacitivnem senzorju vlage sta nekaj sto nanometrov debeli plasti No-Cr elektrodi kondenzatorja. Elektrodi morata biti električno prevodni, imeti morata majhne notranje napetosti in zadostno ... elastičnost, da pri nasičenju dielektrika z vodno paro ne pride do porušitve spoja Ni-Cr plasti in dielektrika. Zgornja elektroda mora biti prepustna za vodno paro. Prepustnost elektrode dosežemo z naparevanjem pod kotom. Kot naparjevanja je definiran kot kot med normalama podlage in uporove ladjice. V delu je podan študij plasti Ni-Cr z analizo TEM, AFM in AES. Tanka plast Ni-Cr je zaradi različnih parnih tlakov Ni in Cr med nanašanjem zelo nehomogena. Spreminja se sestava, prevodnost in morfologija. Plast, ki je naparjena pri kotu 0°, je razpokana, pri kotu 75° pa ima usmerjeno stebričasto strukturo, ki kompenzira napetosti.
    Vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 31, št. 1/2, jan.-apr. 1997, str. 113-116)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 1997
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 12643111

vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 31, št. 1/2, jan.-apr. 1997, str. 113-116)

loading ...
loading ...
loading ...