Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • The mathematical model of spiral bevel gears : a review
    Wang, Jixin ...
    Članek podaja smernice za tehnološki razvoj stožčastih zobnikov z ukrivljenim ozobjem, zlasti novih tipov zobnikov. Stožčasti zobniki z ukrivljenim ozobjem imajo zahtevno ukrivljeno površino s ... kinematičnimi lastnostmi, ki so neposredno povezane s posebnim procesom odrezavanja. Raziskave matematičnih modelov stožčastih zobnikov z ukrivljenim ozobjem so zato že dolgo vroča tema pri razvoju mehanskih prenosnikov. Matematični model je osnova za konstruiranje, izdelavo in analizo stožčastih zobnikov z ukrivljenim ozobjem. Pomen raziskav matematičnega modela ni le v analizi in izdelavi modela površine ozobja, temveč tudi v preučevanju načel konstruiranja in proizvodnih postopkov.V članku je podan celovit pregled literature o matematičnem modeliranju stožčastih zobnikov z ukrivljenim ozobjem. Ilustrirane, primerjane in povzete so metode za gradnjo matematičnih modelov kot so matrična, vektorska in geometrijska metoda.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 2, Feb. 2014, str. 93-105, SI 22)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13350939

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 2, Feb. 2014, str. 93-105, SI 22)

loading ...
loading ...
loading ...