Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Supervised visual system for recognition of erythema migrans, an early skin manifestation of lyme borreliosis
    Čuk, Erik ...
    Klopna borelioza je nalezljiva bolezen, ki se na človeka prenaša preko klopnega vboda. Razširjena je na severni polobli, natančneje v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Najbolj pogost znak prisotnosti ... okužbe z boleznijo je pojav migrirajočega eritema, kožne spremembe, ki se pojavi v nekaj dneh oziroma tednih po vbodu klopa. Zgodnje razpoznavanje kožne spremembe je pomembno, saj omogoča ustrezno ukrepanje in preprečevanje kasnejših posledic bolezni, ki lahko ovirajo normalno življenje.V članku so najprej predstavljeni splošni termini s področja obdelave slik, sledi opis poteka okužbe s klopno boreliozo, hkrati pa so obravnavani sorodni sistemi iz področij razpoznavanja kožnega raka, razpoznavanja zdravstvenega stanja pacienta na osnovi barve in teksture človeškega jezika ter detekcije kožnih alergij. Glavni cilj raziskave je predstavitev novega vizualnega sistema za razpoznavanje migrirajočega eritema.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 2, Feb. 2014, str. 115-123, SI 24)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13354011

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 2, Feb. 2014, str. 115-123, SI 24)

loading ...
loading ...
loading ...