Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Creep-feed grinding : an overview of kinematics, parameters and effects on process efficiency
    Grigoriev, Sergey N. ...
    Globoko brušenje predstavlja postopek obdelave, ki omogoča velike specifične odvzeme materiala (produktivnost) zaradi velike globine rezanja. Uporablja se v raznovrstnih industrijah za npr. obdelavo ... lopatic plinskih turbin, obdelavo zobnikov. Za ta postopek se običajno uporabljajo superabrazivna orodja iz kubičnega borovega nitrida, vendar so v članku prikazane uspešne uporabe postopka s konvencionalnimi abrazivi iz aluminijevega oksida. Globoko brušenje se od klasičnih postopkov brušenja z majhnimi globinami rezanja razlikuje predvsem v kinematiki procesa. Slednja je od zgodnjih temeljnih raziskav, katere je opravil prof. Peklenik tekom svojega doktorskega študija, doživela veliko interpretacij iz katerih izhajajo splošno znani parametri. Kakorkoli, na tem področju je bilo v zadnjih 30 letih veliko raziskav narejenih tudi v Rusiji o čemer pa je malo znanega. Predstavitev teh raziskav je tudi eden izmed glavnih razlogov za objavo članka v angleškem jeziku v mednarodni reviji kot je Strojniški vestnik.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 4, Apr. 2014, str. 213-220, SI 43)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13401883

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 4, Apr. 2014, str. 213-220, SI 43)

loading ...
loading ...
loading ...