Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Forced vibration analysis of milling machineʼs hexapod table under machining forces
    Pedrammehr, Siamak ...
    Šesteronožni mehanizmi s paralelno kinematiko od prihoda v 60. letih prejšnjega stoletja postajajo vse bolj razširjeni. Med drugim se uporabljajo v avtomobilskih in letalskih simulatorjih, za ... izolacijo vibracij in v napravah za nakladanje/razkladanje. Nove možnosti uporabe se pojavljajo tudi pri obdelovalnih strojih v sestavih miz in platform za vretena. Pomembna značilnost paralelnih šesteronožnih mehanizmov je njihova gibljivost, zaradi katere so zelo primerni za visokohitrostne obdelovalne stroje. Dodatna prednost šesteronožnih mehanizmov na obdelovalnih strojih je tudi šest prostostnih stopenj. Te možnosti šesteronožnih mehanizmov je mogoče uporabiti tako pri razvoju novih visokohitrostnih obdelovalnih strojev kakor tudi pri razmeroma poceni nadgradnji obstoječih ročnih strojev v napredne šestosne obdelovalne stroje.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 3, Mar. 2014, str. 158-171, SI 32)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13403675

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 3, Mar. 2014, str. 158-171, SI 32)

loading ...
loading ...
loading ...