Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Parameter identification of multistorey frame structure from uncertain dynamic data
    Chakraverty, Snehashish ; Behera, Diptiranjan
    Pri strukturni dinamiki je identifikacija parametrov lahko izredno zahtevna. Masni, togostni in dušilni parametri so pogosto potrebni, npr. za validiranje numeričnih modelov. Če se masne parametre ... lahko določi relativno enostavno, je več težav s togostnimi in predvsem dušilnimi parametri. Ta raziskava se osredotoči predvsem na določevanje togostnih parametrov na podlagi negotovih dinamskih podatkov. Začetne vrednosti identifikacije so lahko tiste vrednosti, za katere verjamemo, da so blizu dejanskim vrednostim; te vrednosti lahko določimo na podlagi 3D modela obravnavane strukture. S spreminjanjem teh začetnih pogojev in rezultatov eksperimenta se nato na podlagi iterativnega procesa lahko približamo dejanskim vrednostim. Začetne vrednosti pa lahko niso enostavno ali enolično določene; lahko te vrednosti vključujejo večjo mero negotovosti ali temeljijo na zelo omejenih informacijah. Te negotovosti se v splošnem lahko obravnavajo glede na pričakovani raztros vrednosti, lahko se obravnavajo v določenem intervalu, lahko pa tudi s pomočjo mehke logike. Ker pa na podlagi raztrosa vrednosti lahko delamo sklepe samo, če obstaja relativno velika množica podatkov, je tako imenovana mehka logika alternativen in zelo obetaven pristop, ki se je razvil v zadnjih desetletjih.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 5, May 2014, str. 331-338, SI 64)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13450779

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 5, May 2014, str. 331-338, SI 64)

loading ...
loading ...
loading ...