Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Dynamic modeling and simulation of a rotating single link flexible robotic manipulator subject to quick stops
    Dupac, Mihai ; Noroozi, Siamak
    Modeliranje in simulacija manipulatorjev z enim segmentom sta v zadnjih letih deležna velike pozornosti, cilj pa je izboljšanje produktivnosti in zmanjšanje proizvodnih stroškov. Dinamika in ... upravljanje manipulatorjev z enim segmentom zaradi pomena in uporabnosti tega področja (npr. pri vzdrževanju jedrskih naprav in pri aplikacijah v vesolju) štejeta za zanimiv raziskovalni problem, s katerim se ukvarja na tisoče raziskovalcev. Na dinamični odziv manipulatorjev, sestavljenih iz povezanih fleksibilnih in togih delov, vplivajo predvsem deformacije komponent in mehanski udarci, ki povzročajo visoko stopnjo vibracij ter ogrožajo natančnost in varnost delovanja. Zvezne deformacije segmentov, redni udarci zaradi zračnosti in materialne lastnosti, ki niso enake za natezni in za tlačni režim delovanja, povzročajo oblikovanje in rast razpok. Različni materiali se različno odzivajo na udarce, porazdelitev kinetične energije pa je pomembna za ugotavljanje odziva takšnih sistemov. Članek obravnava natančno matematično modeliranje in simulacijo takšnih sistemov za boljše razumevanje in izboljšanje njihovega mehanskega odziva.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 7/8, Jul.-Aug. 2014, str. 475-482, SI 89)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13570331

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 7/8, Jul.-Aug. 2014, str. 475-482, SI 89)

loading ...
loading ...
loading ...