Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Modeling thermal oxidation of coal mine methane in a non-catalytic reverse-flow reactor
    Qi, Xiaoni ...
    Metan iz premogovnikov ni le toplogredni plin, neizkoriščen je tudi izgubljen vir energije. Zaradi zelo nizkih koncentracij CH4 se kot najobetavnejša rešitev kaže avtotermično zgorevanje v reaktorjih ... z izmenjevanjem smeri toka. Večina dosedanjih študij je bila posvečena katalitičnemu zgorevanju v katalitičnih reaktorjih z izmenjavanjem smeri toka (CFRR). Ekonomsko in tehnično najprimernejša rešitev za izkoriščanje toplotne energije pa so termični reaktorji z izmenjevanjem smeri toka (TFRR). Nekatalitična oksidacija v TFRR je zato pogosto privlačna alternativa. Tovrstni reaktorji so že dolgo v uporabi, npr. za homogeno kurjenje hlapnih organskih spojin (VOC). Med zgorevanjem VOC in oksidacijo metana iz prezračevalnih sistemov v reaktorjih z izmenjevanjem smeri toka obstajajo očitne razlike. Termično zgorevanje v TFRR mora potekati pri pogojih, ki ne sprožajo čezmernega nastajanja NOx, t.j. maksimalna temperatura v reaktorju je lahko največ 1300 °C. Uporaba TFRR za kurjenje revnih zmesi metana zato zahteva podrobno preučitev delovnih pogojev.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 7/8, Jul.-Aug. 2014, str. 495-505, SI 91)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13571611

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 7/8, Jul.-Aug. 2014, str. 495-505, SI 91)

loading ...
loading ...
loading ...