Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Dynamic simulation of variable-speed valve-controlled-motor drive system with a power-assisted device
    Xu, Ming, strojnik ; Ni, Jing, strojnik ; Chen, Guojin
    Elektrohidravlični pogoni z variabilno hitrostjo (elektromotor s krmiljenjem hitrosti v kombinaciji s konstantno hidravlično črpalko) so obetavni, saj razen večje energijske učinkovitosti kot pogoni ... z elektromotorjem konstantne hitrosti v kombinaciji s hidravlično črpalko spremenljive delovne prostornine zagotavljajo tudi večjo zanesljivost sistema in širši razpon hitrosti. Pogoni z variabilno hitrostjo so s svojo močjo našli mesto v različnih hidravličnih strojih, njihov nadaljnji razvoj pa bi se lahko ustavil zaradi slabše odzivnosti in pomanjkljivih nizkohitrostnih lastnosti, ki so posledica vztrajnosti elektromotorja in hidravlične črpalke. Cilj raziskave je razvoj nove rešitve krmiljenja hitrosti elektrohidravličnega pogona, ki odpravlja pomanjkljivosti pogonov z variabilno hitrostjo in je primerna za praktično rabo.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 9, Sep. 2014, str. 581-591, SI 105)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13699611

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 9, Sep. 2014, str. 581-591, SI 105)

loading ...
loading ...
loading ...