Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
PDF
  • Experimental model-based linearization of a S.I. engine gas injector flow chart
    Pipitone, Emiliano ...
    Eksperimenti avtorjev na področju vbrizgavanja plina pri avtomobilskih motorjih so pokazali močno nelinearnost diagramov pretoka nekaterih šob za vbrizgavanje plina. Te nelinearnosti lahko vplivajo ... na nadzor razmernika goriva, ki se izvaja v elektronski krmilni napravi motorja, ter povzročijo nestabilne korekture vbrizgane mase goriva. Posledično se poveča poraba goriva, zaradi nizke učinkovitosti katalizatorja pri nestehiometričnem mešalnem razmerju pa se pojavijo tudi visoke emisije onesnaževalcev. Avtorji so v predhodnih raziskavah že preučili in reproducirali nelinearno vedenje šobe za vbrizgavanje plina. Postavili so matematični model za vrednotenje kompleksnega gibanja igle med postopkom vbrizgavanja, pri tem pa so se osredotočili predvsem na fazi odpiranja in zapiranja, ki sta ključni pri uvajanju nelinearnosti. Kljub temu, da znanstvena literatura dobro pokriva modeliranje vbrizgavanja goriva, pa ni bilo mogoče najti prispevkov, ki bi se ukvarjali z nelinearnostmi zaradi odbojev igle med fazo odpiranja in zapiranja šobe za vbrizgavanje plina.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 11, Nov. 2014, str. 694-708, SI 134)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 13770523

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Vol. 60, no. 11, Nov. 2014, str. 694-708, SI 134)

loading ...
loading ...
loading ...