Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Mikro- in makrosociologija v prostorsko-časovnih koordinatah
    Mlinar, Zdravko
    Dosedanje razprave o mikro- in makrosociologiji so bile preveč zaprte v okvire retrospektivne analize same sociološke misli. Niso vključevale sprememb (zlasti tistih na podlagi nove informacijske in ... komunikacijske tehnologije), ki izpodkopavajo (hierarhično) strukturo prostorskega reda na prehodu iz industrijske v informacijsko družbo. To je imelo za posledico tako vsebinsko osiromašenje teh razprav kot tudi fragmentiranost v dojemanju družbeno prostorskega prestrukturiranja, ki se ni moglo opreti na širšo teoretsko razlago dinamike razmerij med mikro- in makrosfero družbe. Prikazani so značilni vidiki inercije pojmovne ujetosti, vprašanja, ki zadevajo (neenakomerno) inkluzivnost zajemanja obstoječih ravni, vprašanje o komplementarnosti in/ali alternativni izključenosti med ravnmi in avtorjeva razlaga o sploščanju hierarhije prostorske organizacije, še zlasti z vidika individualno/lokalno-globalne konvergence.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (29, št. 9/10, september-oktober 1992, str. 989-1003)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 1992
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 15431261

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (29, št. 9/10, september-oktober 1992, str. 989-1003)

loading ...
loading ...
loading ...