Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Zavorne ploščice iz karboniziranega materiala za zavorne diske iz C/C-SiC = Carbonised-material-based brake pads for a C/C-SiC composite brake disc
    Stadler, Zmago
    V zadnjem času so postali zavorni diski iz C/C-kompozitov s površinsko infiltriranim silicijem oziroma z volumsko infiltriranim zelo zanimivi za uporabo v zavornih sistemih osebnih avtomobilov. ... Kompozitni materiali s površinsko plastjo SiC (C/C-SiC) ali materiali, pri katerih gre za volumsko razporeditvijo SiC (C/SiC), zahtevajo ustrezne torne materiale za zavorne obloge. V prispevku navajamo rezultate razvoja materialov za obloge primerne za C/C-SiC zavorne diske. Raziskali smo vpliv dodatkov na torne in obrabne lastnosti tornih materialov, najerenih s postopkom karbonizacije. Uporabili smo tako laboratorijski kot praktični način preskušanja v realnih razmerah. Preiskave so omogočile nadaljno optimizacijo sestav karboniziranih materialov za zavorne obloge kot tudi primerjavo z drugimi materiali, npr. sintranimi kovinskimi in C/SiC-siliciranimi materiali.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 35, št. 3/4, maj-avg. 2001, str. 205-208)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2001
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 16117799

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 35, št. 3/4, maj-avg. 2001, str. 205-208)

loading ...
loading ...
loading ...