Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Študij sekundarnih interakcij v polarnih kavčukih z mehaničnimi sredstvi: primer mešanic CR/TPU = Study of secondary interactions in polar rubbers by mechanical means: example of CR/TPU blends
    Dimitrievski, Ilija ; Šušterič, Zoran
    V delu so predstavljeni rezultati modela, ki opisuje deformacijsko in temperaturno odvisnost dinamičnih mehaničnih funkcij amorfnih polatrnih kavčukov z morfološko strukturo v obliki sekundarne ... mreže, ki nastane v snovi zaradi orientacijskih (dipol-dipol) in disperzijskih molekulskih interakcij. Skupaj z izmerjenimi dinamičnimi funkcijami omogoča model določitev znaačilne energije za mehanično porušitev sekundarne mreže in aktivacijske energije za njeno toplotno porušitev in je tako primeren za kvantitativno reološko karakterizacijo snovi s takšno morfologijo. Rezultati so podani za primer polarnih mešanic CR/TPU.
    Vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 33, št. 5, sep.-okt. 1999, str. 349-355)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 1999
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 165290

vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 33, št. 5, sep.-okt. 1999, str. 349-355)

loading ...
loading ...
loading ...