Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Tribo-corrosion properties of a NiTi dental wire = Tribokorozijske lastnosti dentalne žice NiTi
    Močnik, Petra, 1985- ; Kosec, Tadeja
    Žice zlitine NiTi se uporabljajo v dentalni medicini za oblikovanje zobnega loka. Med namestitvijo in uporabo se večkrat pojavijo pretrgi. Domneva se, da je vzrok sočasna korozija in mehanska obraba. ... Raziskava je bila najprej usmerjena v iskanje primernega korozivnega medija, ki nadomešča razmere v ustih. Z elektrokemijskimi metodami smo primerjali več različnih sintetičnih slin z vzorcem naravne sline. Korozijski preizkusi dentalne žice NiTi z oksidno plastjo (dostavljen vzorec) v primerjavi z žico brez oksidne plasti sobili izvršeni z elektrokemijsko impedančno spektroskopijo. Tribokorozijski preizkusi v umetni slini so pokazali odnos med kemijskim in mehanskim prispevkom obrabe. Po eksperimentu je bila površina spektroskopsko pregledana.Določena je bila odvisnost med kemijsko in mehansko obrabo.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 48, št. 4, jul.-avg. 2014, str. 467-472)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2014
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 2061671

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 48, št. 4, jul.-avg. 2014, str. 467-472)

loading ...
loading ...
loading ...