Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Apparatus for time-dependent measurements of mechanical properties under hydrostatic pressure = Naprava za časovno-odvisne meritve mehanskih lastnosti pod hidrostatičnim tlakom
    Kralj, Aleš, 1969- ; Prodan, Ted ; Emri, Igor
    Čeprav se visok hidrostatični tlak pojavlja v zahtevnih konstrukcijskih uporabah in pri več predelovalnih procesih, je še vedno zelo malo znanega o vplivu tlaka na lastnosti materialov. To je zaradi ... pomanjkanja naprav za meritve vpliva hidrostatičnega tlaka v svetovnem merilu. Fillers, Moonan in Tschoegl so prd leti zgradili takšno napravo. To napravo smo sedaj prenovili in jo izboljšali z namenom, da bi z njo merili vpliv tlaka na časovno-odvisne mehanske lastnosti polimernih materialov. V tej študiji je poseben poudarek na Filles-Moonan-Tschoegl (FMT) modelov, ki lahko popisuje kombiniran učinek temperature in tlaka. Model sloni na časovno-temperaturno-tlačni superpoziciji za katerega parametre dobimo z meritvami na predstavljeni napravi. Kot primer navajamo rezultate meritev volumskega lezenja in strižne relaksacije.
    Vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 33, št. 6, nov.-dec. 1999, str. 527-529)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 1999
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 207274

vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 33, št. 6, nov.-dec. 1999, str. 527-529)

loading ...
loading ...
loading ...