Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Merilnik ultrakratke in vidne svetlobe z uporabo domačih senzorjev = Ultraviolet and visible light monitor
    Pelegrini, Andi ...
    Merilnik je namenjen za ugotavljanje nivoja osvetljenosti in prisotnosti ultravijoličnega (UV) sevanja v prostorih, kjer bi ta del svetlobnega spektra lahko škodljivo vplival na shranjeno blago ... (muzeji, galerije, arhivi ...). Merilnik je zasnovan na znanem osem bitnem mikrokrmilniku iz družine 8051 in fotodiodnem senzorju, slednji je bil razvit na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Za prikaz izmerjenih veličin je uporabljen prikazovalnik na tekoče kristale. Poleg samostojne rabe je mogoče merilnik preko vmesnika RS-232 povezati z osebnim računalnikom. Merilnik je samostojna enota z lastnim baterijskim napajanjem. V prihodnosti pa je predvidena tudi povezava s sistemom SKAVT (Sistem za kontrolo in analizo vlage in temperature), ki preko vmesnika RS485 lahko komunicira z večjim številom merilnikov in opozarja na morebitne napake na posameznih merilnih mestih.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 34, št. 1/2, jan.-apr. 2000, str. 121-123)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2000
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 217770

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 34, št. 1/2, jan.-apr. 2000, str. 121-123)

loading ...
loading ...
loading ...